Kezelések

Fogászati Implantáció

Fogaink elvesztése, azok esztétikai állapotának romlása minden embert megvisel. A nehezebb rágás, a kellemetlenebb beszéd és esztétikum kényelmetlen élethelyzetet teremt, amely a napi kedélyállapot fontos meghatározója. A hagyományos fogpótlások nem mindig képesek megfelelő megoldást nyújtani. A legjobb eredményt a legtöbb esetben az implantációs fogpótlás jelenti. Az egészséges önbizalom fontos velejárója és meghatározója az egészséges, esztétikus mosoly, amelyhez magas színvonalú segítséget nyújt a korszerű, esztétikus implantációs fogpótlás bármi okból is vesztette el fogát. A modern fogpótlástani módszer a műfoggyökerek (fogorvosi implantátumok) beültetésének segítségével pótolja a hiányzó fogakat. Az implantációs fogmű ugyanolyan erős, jól használható és esztétikus, mint az eredeti fogak. A Denti® System ilyen esetekre ajánlja világszínvonalú, magyar, kedvező ár-fekvésű professzionális fogorvosi implantátumait.

A fogbeültetés révén pótolt fogai az eredetivel megegyezően funkcionálnak és esztétikailag kifogástalanok lesznek. További előny, hogy a fogbeültetés a foghiány melletti egészséges saját fogait is teljes mértékben megőrzi, hiszen nincs szükség saját fogai lecsiszolására, saját ép fogszövet feláldozására. Az implantátum, vagy műgyökér a saját fog gyökerét helyettesíti. A fogászati műgyökér, az állcsontba kerül beültetésre, ott becsontosodik, ezért is lesz rendkívül stabil és teherbíró. Az eljárás egy kisebb szájsebészeti feltárás keretében, helyi érzéstelenítéssel történik. A műgyökér beültetését követő egy héttel a varratokat eltávolítjuk. Bizonyos esetekben a műgyökeret azonnal is terhelhetjük általánosságban, u.n. kétrészes implantátumok esetében a műgyökér beültetést kb.3-5 hónapos gyógyulási időszak követi, mely idő alatt a műgyökér állcsonthoz rögzül, csontosodik. A gyógyulási idő hossza függ a csont szerkezetétől (puha vagy kemény csont), a műtéti eljárástól (szükséges volt-e csontpótlás a műgyökér beültetés mellet) és más egyéni tényezőktől. Természetesen ebben az időben sem marad fogak nélkül, igény esetén ideiglenes pótlást készítünk. Ha a gyógyulási időszak véget ér, behelyezésre kerül az implantátum fej, mely a végleges fogpótlást támasztja alá, legyen az korona, vagy hídpótlás.

Cirkónium fogpótlás

Ha Ön természetes, tartós, a legmagasabb esztétikai és szakmai igényeknek megfelelő fogpótlást szeretne elérhető áron, akkor a cirkon-kerámia híd, vagy korona a legmegfelelőbb választás Önnek. A cirkon fémkerámia és az Ön saját fogszövetének (dentin és zománc) fényáteresztő és fényvisszaverő tulajdonsága megegyezik. Rendelőnk a legkedvezőbb áron kínálja Budapesten a cirkon fogpótlásokat. A cirkónium-dioxid 100%-ban fémmentes, természetes ásványi anyagból van, így nem gyakorol káros hatást szervezetére. Mivel teljes mértékben antiallergén, bárki számára biztonságos megoldás. Transzparenciája, azaz fényáteresztő képessége miatt lényegesen esztétikusabb a fémkerámia koronáknál, hiszen a saját fogakkal megegyező természetes hatást kelt. Rendkívüli szilárdságának köszönhetően tartós és jól terhelhető. FONTOS!!! Ha kezelési tervet kér fogorvosától implantátum által rögzített cirkon koronára, azt mindenképp cirkon implantátum fejre terveztesse! Ellenkező esetben, titán implantátum fejre rögzített cirkon korona esetében a cirkon fogpótlás esztétikai előnye a fémkerámia fogpótlással szemben nem érvényesül.

Gyökérkezelés

A legjobb foggyökér a saját foggyökér ezért minden esetben törekedjen fogmegtartó kezelésre, saját foggyökereinek megtartására, foggyökérkezelésre. A gyökérkezelés indoka leggyakrabban a fogbél gyulladása, elhalása amit mély fogszuvasodás okoz. A felpuhult fogszöveten keresztül a gyökércsatornába baktériumok kerülnek, mely baktériumok gyulladást, majd végső soron a fogbél elhalását okozzák. A gyökérkezeléssel a fertőzött beltartalmat és a fertőzött csatornafalat is eltávolítjuk. Ezt gyökérkezelő tűk segítségével hajtjuk végre. A gyökérkezelés során a fogbél üreg (pulpa) tartalmát eltávolítjuk, majd lehetőség szerint ezt az üreget baktérium mentessé tesszük, majd olyan tömőanyaggal tömjük be a gyökércsatornát teljes széltében és hosszában, amely csúcsig érő és falálló, ezáltal tartós zárást biztosít. A minden oldalról lezárt gyökércsatorna megakadályozza a fertőző baktériumok bejutását és elszaporodását a gyökércsatornába. A sikeres gyökértömést követően a fogkoronai részét restauráljuk. A fogszuvasodás, vagy esetleg trauma következtében elvesztett fogkorona mértékétől függően tömés, inlay/onlay, csökércsap és/vagy korona elkészítésével.

Esztétikus tömések

A kompozit „fehér” tömések esztétikai hatása (szín, transzparencia, translucencia) teljes mértékben megegyezik a fog természetes színével. Fémmentes és antiallergén. A kompozit tömés során használt kémiai anyagok (u.n. kondícionálók, bondok) miatt 18 éves kor felett javasolt alkalmazásuk, mivel gyermekkorban a fogak gyökerei, így a fogbél is fejlődésben van, fokozottan érzékeny kémiai behatásokra. Szuvas vagy fiatalkorban letört fogak esztétikus kezelésére alkalmas (18 éves kort követően). Az esztétikus tömés nem csak fizikailag kitölti a fogüreget, de kémiailag rögzül is a foganyaghoz, éppen ezért tartós és stabil megoldás. Helyi érzéstelenítésben első lépésben megfelelően kiválasztott műszerekkel eltávolítjuk a szuvas felpuhult dentint, majd a fogbél védelme érdekében un alábélelő anyagot helyezünk a dentin fogbélhez közel eső felületére vékony rétegekben. Ezt követően a zsugorodás mértékének minimalizálása érdekében rétegenként kerül bevitelre az esztétikus kompozit tömőanyag, mely anyagot kék fényű lámpával világítunk meg (katalizátor) A kék fényre 10-20 másodpercen belül megkeményedik a tömőanyag. A tömőanyag megszilárdulást követően a tömést teljesen a fog anatómiája szerint alakítjuk (egyénre jellemző csücskök, barázdák), így az színben és formában megegyezik az Ön saját fogával. Utolsó lépésként fényesre polírozzuk a tömés felszínét és beállítjuk a harapási kontaktpontokat, hogy az esztétika mellet a funkció (harapás) is tökéletes legyen. „Nem látom a tömést”, „Melyik fogam lett betömve?” és hasonló kérdések nemcsak elégedett beteget, hanem elégedett fogorvost is jelent.

Az Ön elégedettsége a mi örömünk.