Szájsebészet

Gyakori szájsebészeti eljárások:

Fogeltávolítás: Szájsebész szakorvos végzi a fogak műtéti eltávolítását , gyökerek eltávolítását. Akár egy egyszerű foghúzással is érdemes szájsebész szakorvoshoz fordulni.

Bölcsességfog eltávolítás: A bölcsességfog eltávolítását minden esetben bízza szájsebész szakorvosra. A bölcsességfog igen sok kellemetlenséget okozhat. Ha nem megfelelően nő, nem tud előtörni helyhiány vagy a nem megfelelő helyzete miatt. Az is előfordulhat, hogy a bölcsességfog csak részlegesen képes áttörni. Ekkor károsodást okozhat a többi fogon, ezért eltávolítása indokolt lehet. Ha a korona egy része kibújik, de a fogfelszín többi részét még nyálkahártya fedi gyakori, visszatérő gyulladás alakulhat ki. Ebben az esetben a bölcsességfog eltávolítását a gyulladás kezelését követően kell elvégezni. Leghátsó fog lévén tisztítása igen nehézkes, ami szuvasodáshoz vezethet.

SZÁJSEBÉSZET Zuglóban

Sokan azt gondolják, hogy a szájsebészeti beavatkozások a legfájdalmasabbak.

A Denti Implant Centerben a legmodernebb érzéstelenítési eljárásokat alkalmazzuk, hogy Önnek semilyen fájdalmat ne okozzon a kezelés.

Szájsebész szakorvoshoz érdemes fordulni egy nehezebb foghúzás, a bölcsességfog eltávolítása, foggyökér eltávolítás, arcüreg emelés, arcüreg zárás, ciszta eltávolítása, csontpótlás, implantátum beültetése, ínyplasztika esetén.
A szájsebészeti beavatkozások ma már nagyon precíz technikával történnek. A beavatkozások természetesen érzéstelenítés mellett történnek, külön kérésre éber szedálás alatt is elérhető rendelőnkben. A kezelések, műtétek alatt pácienseink csak matatás, nyomást érzékelnek, fájdalmat semmiképpen.
Szájsebész szakorvosunk nagy türelemmel, kellő empátiával válaszolnak a felmerült kérdésekre, elegendő időt hagyva arra, hogy páciensét megnyugtassa és elmagyarázza a kezelés pontos menetét.

   Leggyakoribb bölcsességfogat érintő problémák:

  • Ha a bölcsességfog helytelen pozícióban helyezkedik el, a nehéz tisztíthatóság miatt a sorban előtte álló fog szuvasodását okozhatja.
  • Leghátsó fog lévén a bölcsességfog tisztítása nehézkes, ezért könnyen szuvassá válhat. Bizonyos esetben töméssel orvosolható a probléma. Abban az esetben, ha már gyökérkezelésre lenne szükség, megfontolandó a bölcsességfog eltávolítása.
  • A bölcsességfogak lehetnek csonttal fedettek, vízszintes vagy egyéb rendellenes elhelyezkedésűek. Ebben az esetben a fog előtörése akadályozott. Amennyiben hozzáfekszenek a sorban előttük álló fogakhoz, a fogak torlódását okozhatja.
  • Visszatérő gyulladás, fájdalmas tasak alakulhat ki a bölcsességfog mellett, ami erős fájdalommal, szájnyitási korlátozottsággal járhat.

Gyökércsúcs eltávolítás: Erre a beavatkozásra friss gyökérkezelés után kerülhet sor, abban az esetben, ha a gyökércsúcs körül ciszta alakul ki.

Implantáció: A hagyományos fogpótlási módszerek nem mindig képesek megfelelő megoldást nyújtani. A legjobb eredményt a legtöbb esetben az implantátumos fogpótlás jelenti. Az implantátumos fogmű ugyanolyan erős, jól használható és szép, mint az eredeti fogak. Az implantátum, vagy műgyökér a saját fog gyökerét helyettesíti. A fogászati műgyökér, az állcsontba kerül beültetésre, ott becsontosodik, ezért is lesz rendkívül stabil és teherbíró. Az eljárás egy kisebb szájsebészeti feltárás keretében, helyi érzéstelenítéssel történik.

Arcüregemelés: Az arcüregemelés indikációja által támasztott szigorú követelmények teljesítése érdekében nem térhálós és térhálós hyaluronsav kombináció használatát javasoljuk a csontpótló anyag és a rugalmas barrier aktiválására biológiai membránként a csontosodás védelmére, mely kombináció a membránvérdelem mellett bakteriosztatikus és antiseptikus hatással is rendelkezik.

Ha eddig a félelem tartotta távol a fogászattól, kérjen időpontot konzultációra, ahol az Önnek legmegfelelőbb kezelést javasoljuk. Telefonszámunk: +36 20 55 00 942 vagy jelentkezzen be online.